Защо е важна продуктовата фотография?

28 / Април / 2020

Във всяка сфера на онлайн търговията се изискват качествени и хубави снимки на вашия продукт. Потребителят прави своя избор въз основа на снимката, която му е предоставена, той не може да го пипне или пробва преди да направи покупката. Висококачествената снимка трябва да предостави на потребителя цялата необходима информация, да отговори на всичките му въпроси, да покаже целта на продукта и да обърне внимание на детайлите му. Качествено направената продуктова фотография увеличава реализациите на продажбите, намаляват броя на върнатата, от потребителя стока и увеличават нивото на информираност към клиента. Неслучайно казват, че снимката привлича окото и снимката продава.
 

Качеството има значение
Американската платформа за свободна практика Upwork установява, че високо качествената продуктова фотография е много важен, или дори най-важният фактор, при вземането на решение за покупка, за 75% от онлайн купувачите. Проучване, от Voxware в Съединените Щати през 2015 г., показа, че 54% от всички загуби, на онлайн търговците, се дължат на несъответствие в цвета или качеството на продукта, закупен от потребителя. С други думи, всяко второ връщане във вашия онлайн магазин се прави, защото продуктът на снимката не съответства на цвета и качеството на истинския продукт в действителност.
 
Размерът има значение
Увеличаването на размера на снимките на вашия сайт, също е от голямо значение. По този начин вие привличате вниманието на вашите потребители към дадения продукт. Погледа на клиента се спира първо върху снимката, а после върху текста. Ето защо качествената продуктова фотография, е от такова голямо значение, за да може всеки един детайл на вашия продукт да бъде забелязан. В едно от проучванията се показва, че големия мащаб на професионалните снимки, на хранителните стоки, увеличава реализацията с 300%.
 
Като заключение, бихме обобщили, че професионално направите снимки в продуктовата фотография, са от изключително голямо значение. Подобравят реалната реализация на продажбите, на вашия онлайн магазин. Важно е да се видят детайлите в снимйаният продукт, за да може да бъде предоставена по-подробна информация към потребителя. Едентичния цвят и форма с оригинала е ключа към успеха!


продуктова фотография снимка фотография